18 Şubat 2013 Pazartesi

Dünyanın en işlevsel lezzeti, ELMA


Dünyanın en işlevsel lezzeti, ELMA

Akşam yatmadan önce tabağa mutlaka onu koyarız (Elma as himself). Sonra yemek için kabuklarını soyarız; ya da meyveyi daha yiyemeden, vitamini kabuğunda diyen ama işin aslında soymaya üşenen anneden azar yeriz. Kendisi yetmezmiş gibi üzerine şerbetle kaplayıp şekerini elde ederiz, küçük kızları kandırmaya yer ederiz (Elma Şekeri). Kurutup bütün yıl yeriz (Kuru Elma-Kak). Kabuklarını demliğe atarız, tadını alırız (Aroma). Çayını yaparız, turizme büyük katkı sağlarız (Elma Çayı). En güzel şekilli kadın kalçasını ona benzetiriz (Fantazi). Bir şehrimizi komple onunla adlandırırız (Amasya Elması). Sapıyla birlikte sıkar, detoks diye yalandan suyunu içeriz (Elma Suyu). Yani özetle Türkiye’de elmanın başımızın üstünde yeri vardır (Gelin Koçu).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder